ataSTUDIO logo
Glasgow Institute of Architects SMALL PRACTICE winner 2013
House 15 in Glasgow
House 15 in Glasgow, image 1
House 15 in Glasgow, image 2
House 15 in Glasgow, image 3
House 15 in Glasgow, image 4
House 15 in Glasgow, image 5
House 15 in Glasgow, image 6
House 15 in Glasgow, image 7
House 15 in Glasgow, image 8
House 15 in Glasgow, image 9
House 15 in Glasgow, image 10
House 15 in Glasgow, image 11
House 15 in Glasgow, image 12
House 15 in Glasgow, image 13

House 15 in Glasgow

Set within the conservation area of Polloksheilds this extension is almost invisible from the street. A repositioned original stone wall conceals the extension from the driveway. To the south facing rear garden a new curved glass wall is set out using the centre of the only mature tree within the garden. This curved wall forms the edge to an extension containing a sunroom, spa/swimming pool and gym. The sunroom opens to a new terrace formed in stone to match the old house and the swimming pool is bathed in light from both the curved glass wall and also a series of rooflights above. Although luxurious this extension design is understated and gently sits alongside the old house without dominating it or the garden. A small palette of materials are used to keep a consistent finish inside and out.

Some of our favourite projects