ataSTUDIO logo
Glasgow Institute of Architects SMALL PRACTICE winner 2013
House 4 in Paisley
House 4 in Paisley, image 1
House 4 in Paisley, image 2
House 4 in Paisley, image 3
House 4 in Paisley, image 4
House 4 in Paisley, image 5
House 4 in Paisley, image 6

House 4 in Paisley

At a glance from the street this appears to be a small 1930s cottage. To the rear the garden is two metres lower than the front elevation. The design involved modernisation of the house, internal modifications and a significant extension to the south. The cottage now connects into the garden, facing south, and creates a split level arrangement inside where the users spill down and into a bright sunny living space and garden terrace. A standing seam zinc roof covers the parabolic surface is a fitting cap to the modern appearance from the rear.

Some of our favourite projects